Het ontstaan van Stichting ALS divisie Voorne Putten

Door Saskia van Hengel

Doordat bij mijn vriend Bert de diagnose A.L.S. werd gesteld, kwam ik in aanraking met deze vreselijke ziekte. Al snel vernam ik dat genezing uitgesloten is!
Om niet machteloos toe te kijken hoe A.L.S. verder toeslaat bij patiënten wilde ik iets betekenen voor deze mensen. Via mijn zakelijke netwerk werd ik in contact gebracht Stichting A.L.S. Nederland, Inge Metz. Zij gaf aan dat A.L.S. nog donateurs en vertegenwoordigers zochten voor de regio Voorne-Putten. Er werd als snel bij hoofd Sponsor Argos Oil een vrijwilligersdag georganiseerd.
Hiervoor heb ik Martin van Assendelft en ook Bert en Nicole Buijs uitgenodigd om deze dag bij te wonen. Martin is tevens een zeer goede vriend van Bert en ook een innovatieve ondernemer. Tevens heeft Martin ervoor gezorgd dat Bert zolang als mogelijk vitaal bleef.
Tijdens de vrijwilligers dag waren we gelijk onder de indruk van alle vrijwilligers (aanwezig vanuit het hele land) die zoveel mooie acties georganiseerd hebben om A.L.S. te steunen.
Het heeft ons doen besluiten om de Stichting A.L.S. Voorne-Putten op te richten.

Mede door de steun van A.L.S. Nederland is Stichting A.L.S. Voorne-Putten nu een feit!

Waar staat de Stichting voor:

Het dragelijker maken van het leven van A.L.S. patiënten. De Vitaliteit van patiënten zodanig te optimaliseren zodat de patiënten zo lang mogelijk kunnen deelnemen aan het sociale leven samen met partner en gezin. Door middel van benaderen van patiënten, voorlichten, begeleiden en organiseren van activiteiten wat het leven behaaglijk maakt en de patiënten een doel geven om ergens naar toe te leven.

De Stichting ALS-Voorne Putten tracht haar doel te bereiken door:

• Publiciteit
  • Acties